CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

marți, 5 mai 2009

Abureala.

Incercarea de a-mi gasi un echilibru se opune intotdeauna nevoii mele,altadata permanente,de a ma ineca printre oameni,ori de a-i incerca sa-i inec in propria mea lume.

Usurinta construirii unor iluzii,atat pentru mine,cat mai ales pentru ceilalti,cu privire la propria persoana,este instinctiva si de netagaduit.
Am exersat abilitatea de a controla cursul desfasurarii unei actiuni initiate de ceilalti si am realizat ca sunt dependenta de control,atat al propriei persoane si a celor ce mi se intampla,cat si al celorlalti.
Majoritatea relatiilor interumane se intemeieaza pe schimburi,atat fizice,sau materiale,cat si psihice,sau spirituale.Nevoia de siguranta sau acceptare ne imping,in prima faza,sa aderam la un grup care corespunde preferintelor noastre sau despre care consideram ca s-ar potrivi caracterului nostru,nerealizand ca noi ne modelam dupa principiile dictate de acesta.
Incercarea de a ne descoperi o identitate se reflecta mai ales printre adolescenti,prin adoptarea unei vestimentatii,atitudini,tinute,limbaj caracteristice dorintei de afirmare,in toate formele in care se manifesta aceasta.
Dependenta de prieteni,ori nevoia de a avea un "public" care sa asculte si sa decida,asemeni unor jurati prietenosi este de asemenea evidenta.
Cei care se opun unui anumit sistem impus de reguli ori isi exprima punctul de vedere intr-o maniera bataioasa sunt numiti rebeli;nimic mai adevarat,desi se observa primele semnalmente ale caracterului in formare.
Mastile sociale sunt de asemenea un must-have;pe langa amuzamentul propriu pe care il starnesc,deliciul provocat de jocul cu mintea celorlalti este garantat.
Lumea este o scena,iar noi actorii,capabili sa joace mai multe roluri;sau nu.

0 comentarii: